Omat varusteet

Seuran varusteet on tarkoitettu erityisesti aloittelevien miekkailijoiden käyttöön. Siksi salisäännöissä määritetään, että omat varusteet pitää hankkia viimeistään vuoden harjoittelun jälkeen. Nyt kun alkeiskursseilla on hyvin osallistujia, niin on erityisen tärkeää, että pidempään harrastaneet hankkivat omat varusteet.

Oikeiden varusteiden valitsemisessa tärkeä kysymys on miekkailijan ikä. Miekkailuliiton varustemääräyksistä nähdään, että rajapyykki on 15 vuoden iässä - yli 15v sarjoissa vaaditaan samat 800N varusteet kuin aikuisilla, nuoremmille riittää tavallinen, halvempi miekkailupuku. Suosittelemme 800N varusteiden hankkimista kaikille paitsi aivan nuorimmille miekkailijoille: raja menee kilpailusarjan mukaan, ei miekkailijan iän: jos esim. 14v nuori miekkailee alle 17v sarjassa, hän tarvitsee 800N varusteet.

Oulun Miekkailutarvike

Oulun Miekkailutarvike on seuran virallinen yhteistyökumppani varusteasioissa. Tämä tarkoittaa, että kun Eräläinen hankkii varusteita Oulun Miekkailutarvikkeesta ja ilmoittaa seuransa, seuralle menee pieni osa tilauksen hinnasta, näillä varoilla voidaan hankkia yhteisiä varusteita, esim. merkitsijälaitteita. Olemme pitkään suositelleet miekkailutarviketta erityisesti aloittelijoille, koska suomalainen asiakaspalvelu tekee kysymyksistä ja mahdollisista vaihdoista helpompaa. Toinen seuralaisten käyttämä verkkokauppa on Allstar Finland.

Tarvittavat varusteet

Tässä on kuvattu säilisteille tarvittavat varusteet kokonaisuudessaan.

Miekkailupuku

Miekkailupuku

Valkoinen puku (housut ja takki) suojaa miekkailijaa. Puvussa valintana on kalliimpi 800N ja halvempi 350N puku. 800N puku vaaditaan U17 sarjassa, joten käytännössä 800N puku on siis relevantti 14v iästä eteenpäin - jos lapsi joka tapauksessa kasvaa ulos puvusta ennen 14v ikää, kannattaa ottaa halvempi 350N, jos taas sama puku käy vielä 14v iässäkin, voi saman tien hankkia 800N puvun. Ns. harjoittelupukua ei suositella kenellekään, se on tarkoitettu lähinnä seurojen alkeiskursseille.

Puvuista voi oikean vahvuisista valita huoleti halvimman vaihtoehdon: kalliimmat puvut ovan hieman kevyempiä ja joustavampia, mutta halvin on aivan riittävän hyvä.

Miekkailupuvut

Alusliivi

Alusliivi

Alusliivi tulee valkoisen takin alle ja tarjoaa lisäsuojaa. Treeneissä se ei ole pakollinen, mutta vaaditaan kilpailuissa.

Alusliivi

Maski

Maski

Maski suojaa päätä. Säilisteiden tulee hankkia säilämaski, joka johtaa sähköä.

1600N maski - suositeltu

350N maski aivan nuorimmille

Hanska

Hanska

Hanskassa tärkeää on valita säilähanska, jossa ranteesta käsivarteen jatkuva osa johtaa sähköä. Suositeltava valinta on “Säilähanska FIE 800N”, joka käy myös PM-kisoissa (joihin Erältä osallistutaan vuosittain ). Suomessa kelpaa mikä vaan säilähanskoista.

Hanskat

Sähkötakki

Sähkötakki

Sähkötakeissa valinta on pestävän ja ei pestävän välillä. Emme suosittele kummankaan tyyppisen sähkötakin pesemistä, peseminen kuluttaa takkia ja hien hajun saa pois tuulettamalla. Kalliimpi pestävä takki kestää kovempaa käyttöä, mutta myös halvempi takki kestää hyvin jos sen muistaa ottaa kassista pois treenien jälkeen eikä jätä hikiseen myttyyn.

Sähkötakit

Nimen painatus sähkötakin selkään ei ole pakollista missään kilpailuissa suomen tai pohjoismaiden tasolla. Siitä huolimatta moni haluaa painattaa nimen takin selkään, onhan se komean näköistä.

Nimen painatus sähkötakkiin

Johdot

Vartalojohto Pääpiuha

Johdoilla miekkailija kytketään merkitsijälaitteisiin. Kilpailuissa molempia johtoja tarvitaan 2kpl, mutta alkuun riittää hyvin yksi kumpaakin.

Vartalojohto eli körppäri

Maskipiuha

Säilä

Säilä

Säilää hankkiessa tarvitaan sähkösäilä.

Säilä

Säilän valintoja on monta, mutta oletusvalinnat on ihan riittävät. Tärkeää valita oikea- tai vasenkätinen.

Säilän koko kannattaa valita miekkailijan iän ja koon mukaan, liian iso miekka on painava ja vaikeuttaa oikean tekniikan oppimista:

Säilän koon valintaa ei löydy Miekkailutarvikkeen nettisivuilta, mutta laittamalla halutun koon lisätietoihin, asia kyllä järjestyy. Olemme pyytäneet valinnan lisäämistä nettisivuille.